Welkom op de site van openbare BAS-basisschool ’t Spectrum. 

 

 

 

 

Juf Greta met pensioen!

Donderdagochtend hebben alle kinderen afscheid genomen van juf Greta.

Afscheid Greta

Na de zomervakantie stop ik met mijn baan als leerkracht. Ik heb hier bewust voor gekozen. Ik ben onlangs 60 jaar geworden en heb ca. 20 jaar als juf gewerkt. En ook nog 13 jaar als peuterjuf. Ik vind het fantastisch om juf te zijn en heb altijd met veel plezier gewerkt. Maar…. Nu ben ik intussen oma van Tess en Jesse, waar ik elke maandag op pas. Ik heb ook nog een aantal hobby’s, die de laatste jaren bijna niet aan bod kwamen door mijn inzet op school.

Afgelopen donderdag heb ik afscheid genomen van al mijn collega's met een gezellig etentje bij Café Ensing.

Zelf hippe gel maken!

De groepen 5 tot en met 8 hebben tijdens een techniekmiddag hun eigen gel gemaakt.

Geslaagde, gezellige ouderbedankavond

Techniekmiddag groep 4/5 t/m 8

Cito eindtoets

Afgelopen week hebben de kinderen van groep 8 de scores van de eindtoets meegekregen. Voor bijna alle leerlingen kwam het advies overeen met de gesprekken die we in maart hebben gehad en voor een enkeling hebben we het advies zelfs aangepast naar een hoger niveau. Als groep heeft groep 8 boven het landelijk gemiddelde gescoord. Onze complimenten gaan dan ook uit naar alle leerlingen van groep 8! Het gemiddelde van de school is voor de inspectie van het onderwijs (en voor onze eigen kwaliteitsmeting) van belang als onderdeel van de beoordeling van de school. 

De leerlingen uit groep 3 en 4 bezoeken Roden

Groep 3 en 4 en groep 4 van groep 4/ 5 zijn naar Roden geweest. We hebben daar  de Catharinakerk, het Speelgoed museum, Havezathe Mensinghe en het Scheepstrakabinet bezocht. De kinderen hebben op school al kennis gemaakt met het leven in Roden vroeger. Ze hebben een werkboekje gemaakt en een verhaal over het leven van  Ot en Sien gehoord. Het was erg leuk. 

 

Appelscha gehaald!

Vanochtend om 9:00 uur op de fiets vertrokken naar Appelscha. Na een leuke, leerzame stop bij de ondergrondse gasopslag van de NAM in Langelo door het Fochteloërveen naar de kampeerboerderij gefietst. Met goed weer en een goed humeur is iedereen op een positieve manier gestart aan het schoolkamp 2016!

Gefeliciteerd leescoördinatoren

Kidsrun 2016

Cito-eindtoets

19 tot en met 21 april heeft groep 8 de cito-eindtoets.

Alle meesters en juffen wensen jullie veel succes!

Verkeersexamen

Goed nieuws: alle leerlingen zijn met glans geslaagd! Gefeliciteerd.

22 april sponsorloop

Samen met de scholen organiseert DSTV dit jaar tijdens de koningsspelen op vrijdag 22 april de KidsRun in de vorm van een SPONSORLOOP

Groep 1 en 2 om een kwart voetbalveld De overige groepen om een half voetbalveld

Hoeveel rondjes kan jij lopen?

 

Groep 1 en 2 lopen 5 minuten

Groep 3,4 en 5 lopen 7:30 minuten

Groep 6,7 en 8 lopen 15 minuten

 

De opbrengst van de kinderen van De Eskampen is voor Lopen voor Water

De opbrengst van de kinderen van ’t Spectrum is voor 2 doelen Clini CLowns Geef meer dan een lach En het 10 jarig bestaan van ‘t Spectrum, volgend jaar.

 

Dus jongens en meisjes, zet je beste beentje voor. Zoek één of meer sponsors en… LOOP MEE OP VRIJDAG 22 APRIL 2016

 

Voor groep 1 en 2 is de start om ongeveer 12.30 uur Voor de overige groepen is de start om ongeveer 13.00 uur  

Fietscontrole en fietsparcours op school

Verkeersweek

Verkeersweek op school Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april a.s. staat onze school in het teken van verkeer. ’t Spectrum is in het bezit van het Drents Verkeersveiligheidslabel en dat betekent dat zij verkeersveiligheid een vaste plaats geeft in haar schoolbeleid. De hele week zullen er activiteiten zijn voor alle groepen. Ook in de groepen zal er aandacht zijn voor verkeer. Op dinsdag komt er een echte politieagent op bezoek bij groep 1/2 en groep 4. De kinderen van groep 4 uit 4/5 zullen daar ook bij zijn.

Op woensdag is het de bedoeling dat alle leerlingen op de fiets naar school komen en zal de fiets door de leerlingen van groep 8 op veiligheid gecontroleerd worden. Ook zullen alle groepen dan een fietsbehendigheidsparcours afleggen.

Groep 7 legt op donderdag het theorie verkeersexamen af. Veel succes gewenst! De groepen 7 en 8 zullen op vrijdag uitleg krijgen en zelf ervaren wat de dode hoek is bij vrachtwagens. We wensen alle leerlingen veel plezier toe met de activiteiten!

Vossenjacht 2016

Feestcommissie

Paasfeest donderdag 24 maart! Op donderdagochtend 24 maart organiseert de feestcommissie een gezellig Paasfeest. De kleuters gaan samen met de Paashaas eieren zoeken in het Bosplan. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 nemen deel aan een vossenjacht. Voor de kleuters is het verstandig om laarzen mee te nemen. De kinderen moeten deze ochtend wel gewoon een pauzehap mee naar school nemen. Een lunch is niet nodig. De feestcommissie trakteert alle kinderen op PATAT!

Familiedag én nationale pannenkoekendag

vrijdag 18 maart was het gezellig druk op school. Deze dag had de school de jaarlijkse familiedag en het was nationale pannenkoekendag en de kleuters waren paashaantjes aan het bakken.

In de vitrine knutselwerkjes van groep 4

Informatieavond

Afgelopen week is er een informatieavond en een inloopochtend voor ouders geweest die een schoolkeuze moeten maken voor hun kind. De informatieavond werd druk bezocht. De leerlingen van groep 7 en 8 hebben de ouders en peuters donderdagochtend een prima rondleiding gegeven!

Leerlingenraad in gesprek met Gemeente

Donderdagmiddag hebben de kinderen van de leerlingenraad met het gemeentebestuur van Noordenveld gepraat over hoe ze onze gemeente in 2030 voor zich zien.

 

We gingen in twee groepen van vier aan de slag, we mochten op een grote poster schrijven wat we in de 2030 in de gemeente Noordenveld wel of niet wilden hebben qua voorzieningen. Er werd druk overlegd en de posters zijn volgeschreven met leuke ideeën. We hopen dat de ideeën ook echt uitgewerkt worden, maar of dat ook echt gaat gebeuren weten we nog niet…

Bureau Halt in groep 7 & 8

Bureau Halt gaf voorlichting aan de groepen 7 en 8 over groepsinvloed.  Tijdens de voorlichting gingen de leerlingen met elkaar in gesprek over groepsinvloed en vriendschappen. Door middel van een experiment ervoeren de leerlingen hoe groepsinvloed werkt. De positieve kanten van groepen werden besproken. De leerlingen leerden dat groepsinvloed ook negatief kan uitpakken, waardoor je dingen gaat doen die je eigenlijk niet wilt.

Schoenmaatjes, de dozen ingeleverd

De leerlingenraad is gekozen!

In afgelopen weken was er campagne voor de leerlingenraad. Deze week is er gestemt en zijn de leerlingen die groepen 5 tot en met 8 vertegenwoordigen bekend.

Govert Schilling

Maandag heeft groep 6 samen met de Eskampen bezoek gehad van Govert Schilling. Hij is wetenschapsjournalist en bekend De Wereld Draait Door! Hij heeft van alles verteld over de ruimte, de nacht van de nacht en zijn nieuwe boek ´ongelofelijk RWaar´.

 

Kijk voor meer informatie en foto's bij groep 6.

Complimentenweek is een compliment waard!

OBS 't Spectrum

 

Contact:

Obs ’t Spectrum

Postbus 5 9320 AA Peize

Bezoekadres:

Hereweg 1d 9321 CL Peize

Telefoon: 050 5033612/  06 38971842

e-mail: info@verwijder-dit.spectrumpeize.nl

website: www.spectrumpeize.nl

 

 

 

 

BAS regel

Agenda

22 juni Juf Corinne is afwezig. Het is nog niet bekend wie haar komt vervangen.

28 juni en 5 juli Juf Marlou komt juf Thérèse vervangen in groep 3

14 juli Musical groep 8

16 juli tot en met 28 aug zomervakantie

vakantierooster 2016-2017

Rodermarkt                                    27-sep        27-sep

herfstvakantie                                15-okt          23-okt

kerstvakantie                                 24-dec         08-jan

voorjaarsvakantie                          18 feb          26 feb

paasweekend                                14 apr         17 apr

meivakantie                                   22 apr         30 apr

5 mei                                             05 mei         05 mei

Hemelvaart + weekend                  25 mei        28 mei

pinksterweekend                            03 juni        06 juni

zomervakantie basisonderwijs        22-juli         03 sep

Vitrine groep 3

Groep 3 heeft knutselwerkjes in de vitrine staan. 

vakantiebieb

Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen maar liefst 1 tot 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor je kind en kan digitaal met de VakantieBieb-app. De app bevat onder andere een leuke selectie leesboeken en is vanaf nu te downloaden op tablet of mobiel.

Bibliotheek op school

Nieuws uit de bieb

Vanaf woensdag 16 maart zijn er voor de groepen 1 tot en met 3 boeken te leen. In het leegstaande kleuterlokaal is een leuk hoekje ingericht met prentenboeken, informatieboeken en eerste leesboekjes. Elke woensdagochtend kunnen de kinderen samen met een ouder boekjes uitzoeken om mee te nemen naar huis.