Welkom op de site van openbare BAS-basisschool ’t Spectrum. 

 

 

 

 

Drents Verkeersveiligheidslabel

Het Drents verkeersveiligheidslabel (CVL) is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Om het Label te verdienen moet een school voldoen aan een aantal criteria. Vorige week had de school haar driejaarlijkse hercontrole en we zijn met vlag en wimpel geslaagd.

Samen in actie voor de voedselbank

Onze school was de afgelopen weken een inleverpunt van RTV Drenthes  voedselbankactie. Woensdagochtend kwam Magriet Benak, verslaggever van RTV Drenthe daarom naar Peize om te kijken hoe de actie was verlopen. Magriet werd door onze leerlingenraad in het Centrum van de school ontvangen. Hier stonden  ook de kratten met ingezamelde spullen klaar.

 

 

Meer dan tien kratten vol met spullen voor de voedselbank zijn er ingezameld. De leerlingen van de leerlingenraad leverden deze zelf af bij de Studio in Assen.

 

 

Na het live radioverslag (de radioaflevering De Brink van 11.00 uur op 14 december is hier terug te luisteren) werden er voor de nieuwsuitzending van woensdagavond nog opnames voor de televisie gemaakt. De aflevering Samen voor de voedselbank (14 december) is hier  terug te zien.

 

 

Donderdag 15 december heeft de leerlingenraad de producten  naar de studio van RTV Drenthe in Assen gebracht. Daar werden ze ook nog even geïnterviewd. De uitzending van De Brink van 11.00 uur is hier terug te luisteren.

Groep 7 komt in actie tegen onrecht!

Groep 7 heeft zich de afgelopen weken ingezet voor de rechten van de mens, een schrijf actie van Amnesty International. Overal ter wereld zitten mensen onterecht vast. Vaak zonder eerlijk proces, toegang tot een advocaat of medische hulp. Ze kwijnen weg in overvolle cellen of helemaal alleen. Vergeten en van al hun rechten ontdaan. Om die mensen een hart onder de riem te steken heeft groep 7 kaarten geschreven. Zo'n kaart geeft niet alleen morele steun, maar leidt soms ook tot betere bescherming of behandeling in de gevangenis. We hebben kaarten verstuurd naar: Malawi, Peru, Kameroen, Egypte en Azerbeidzjan.

Jumboactie

Er is tijdens de Jumboactie flink gespaard voor onze school. Dank daarvoor. Afgelopen donderdag heeft de Jumbo ons de cheque gebracht. Hij is in ontvangst genomen door de leerlingenraad. Met dit bedrag zal binnenkort, in overleg met de leerlingenraad, speelmateriaal voor op het plein worden aangeschaft.

Dansworkshop groep 7

ANWB Lichtbrigade

Groep 5/6 en 7 werken aan het waterproject van NME

Zoutexpress

Groep 7 en 8 hadden vandaag de Zoutexpress op bezoek.

 

De Zout Express is een initiatief van AkzoNobel en de Rijksuniversiteit Groningen. Het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant ondersteunen dit 'zout festival'

 

Een zoutige les, met proefjes waarin zout centraal staat, dat is het motto in de truck. 'Zout blijft een prachtig onderwerp en prikkelt de nieuwsgierige leerling. Zout vind je eigenlijk in alles: taal, geschiedenis, aardrijkskunde, geologie, religie en bovenal wetenschap', aldus Theo Jurriens, oftewel Mister Zout van de RUG.

voorleeswedstrijd

Verkoelend waterballet!

OBS 't Spectrum

 

Contact:

Obs ’t Spectrum

Postbus 5 9320 AA Peize

Bezoekadres:

Hereweg 1d 9321 CL Peize

Telefoon: 050 5033612/  06 38971842

e-mail: info@verwijder-dit.spectrumpeize.nl

website: www.spectrumpeize.nl

 

 

 

 

Veilig naar school

De pijlen geven aan waar wel gefietst mag worden.

 

Verkeersregels

Wij stimuleren kinderen en ook ouders om zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar school te komen. Het is gezond en spaart het milieu! Bij onze school zijn voldoende parkeerplaatsen. Op het parkeerterrein is de rijroute aangegeven door pijlen. Ook kunt u de kinderen aan het begin van het schoolplein afzetten en gelijk doorrijden. Dit is de zgn. “kiss and ride” zone. Als iedereen zich aan de rijroute houdt, worden opstoppingen voorkomen. Er mag niet met de auto gereden en geparkeerd worden aan de rechterzijde van de sporthal (inrit voetbalveld). Dit pad is bedoeld voor fietsers en voetgangers!   De fietsers kunnen op twee manieren bij de fietsenstalling komen:

  • Via de inrit naar het voetbalveld.
  • Via het fiets/voetpad vanaf de Esweg (oprit naast de tennisbanen).  

Fietsers mogen niet de inrit van de parkeerplaats nemen, die is bedoeld voor het autoverkeer!   Het is niet de bedoeling dat er op het plein wordt gefietst. De fietsenstalling voor de kinderen van de groepen 1 t/m 7 is achter tegen de sporthal aan. Groep 8 mag de fiets in de rekken bij de hoofdingang plaatsen

BAS regel

Agenda

 

 

DATUMGROEPACTIVITEIT
01 mrt1 t/m 8Margemiddag vervalt, alle leerlingen gewoon les!
7 mrt5 en 5/6schrijver komt in de groep
7 mrtMR vergadering 19:30 uur - 21:00 uur
9 mrt1 t/m 8Meertmoand- Streektoalmoand, voorlezers in elke groep
10 mrt5, 5 van 6Gevangenismuseum Veenhuizen
13 mrt5 en 6Poëzieworkshop (1 van 2)
14 mrt5 en 6Druktechnieken
15 mrt5-6Druktechnieken
16 mrt7 en 8Poëzieworkshop (1 van 2)
20 mrt7Drents Archief
20 mrt5 en 6Poëzieworkshop (2 van 2)
22 mrtGrote Rekendag
23 mrt7 en 8Poëzieworkshop (2 van 2)
24 mrt5-6 en 6Beeldende workshop kussen om te kussen
24 mrtNationale pannenkoeken dag, open dag, familie dag
24 mrt8Herinneringscentrum Westerbork

 

 

 

 

 

vakantierooster 2016-2017

Rodermarkt                               27-sep - 27-sep

herfstvakantie                           15-okt - 23-okt

kerstvakantie                             24-dec - 08-jan

voorjaarsvakantie                      18 feb - 26 feb

paasweekend                             14 apr - 17 apr

meivakantie                                22 apr - 30 apr

5 mei                                          05 mei - 05 mei

Hemelvaart + weekend               25 mei - 28 mei

pinksterweekend                         03 juni - 06 juni

zomervakantie basisonderwijs     22-juli - 03 sep

Bibliotheek op school

Bieb op school in de kleutergroepen

 Op woensdagochtend kunnen de kinderen van de groepen 1 en 2 in de bieb op school (prenten)boeken halen om thuis te lezen. De uitleen wordt gedaan door hulpouders. Op dit moment hebben we niet genoeg ouders om te starten met de uitleen. Zijn er ouders die af en toe van 8.15 tot 8.30 uur willen helpen met boeken ruilen? Als je wilt helpen kun je je opgeven bij Petra Kruijer: petrakruijer@live.nl