Bezoek hunebedcentrum groep 5 en 6

 

In het kader van het aanbod cultuurmenu aan kinderen van de basisschool, zijn de kinderen van de groepen 5 en 6 maandag 21 januari een bezoek gebracht aan het hunebedcentrum. Ze hebben van alles geleerd over het leven in de oertijd. Het programma was als volgt:

 

De wereld van de hunebedbouwers

De leerlingen ontdekken het verhaal van de hunebedden en de hunebedbouwers. Ze bezoeken het grootste hunebed van Nederland en in het vernieuwde museum staan ze oog in oog met de hunebedbouwers, hun prachtige spullen en mogen ze een prehistorisch hunebed van binnen bekijken. Tijdens hun bezoek ontrafelen kinderen het mysterie rondom de hunebedden. In het Oertijdpark beleven de leerlingen de prehistorie met alle zintuigen. Via de ontdekpaden leren de leerlingen over de ijstijden en zien ze dat overal in Drenthe sporen van de ijstijden te vinden zijn. De leerlingen worden zelf even een jager-verzamelaar en ervaren het leven als prehistorische boer.

 

Het programma start met een kennismaking over de ijstijden en prehistorie van Drenthe in een vernieuwd Hunebedcentrum. Er wordt gestart met een korte les en een film. Via beelden wordt duidelijk waarom het Drents Hondsruggebied Unesco Geopark de Hondsrug is geworden.

 

Ook een leuk uitje om een keer in de vakantie met kinderen naar toe te gaan. Meer informatie, klik hier.

 

Contact: 

 

Openbare basisschool 't Spectrum

Hereweg 1d, 9321 CL, Peize

Postbus 5, 9320 AA, Peize

T 050 5033612

Copyright @ All Rights Reserved