Spectaculaire opening

 

Op 2 oktober is de Kinderboekenweek geopend met een echt Kinderboekenbal. Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar: Reis mee! De hal van school was mooi versierd in dit thema.  De kinderen en juffen hadden hun meest mooie kleding aangetrokken om dit feest te vieren. Juf Claudia, tijdelijk in dienst van de vliegtuigmaatschappij, was nog net op tijd geland die ochtend op Eelde om daarna met een speciale, prachtige “taxi” naar school te worden gebracht om zo het Kinderboekenbal te openen. In haar koffer zaten de bekroonde boeken, met een zilveren griffel of de gouden griffel. Tijdens het horen en meezingen met het speciale Kinderboekenweek lied uit onze muziek methode “1,2,3 ik zing” kregen de kinderen op het versierde plein een glaasje met bubbels en een klein cup cakeje. De bekroonde boeken zijn in de groepen uitgedeeld met daarbij lessuggesties. Prentenboeken, boeken met gedichten, verhaalboeken etc. Iedereen, die heeft meegeholpen: bedankt voor jullie inzet en voor het mooie resultaat!

Wil je ook een leuk boek met je kind uitzoeken, volg de metrolijnen!

Voorleeswedstrijd


Op woensdag 9 oktober mochten na zorgvuldige selectie door hun klasgenoten uit de groepen 4 tot en met 8, per groep3 leerlingen hun voorleeskunsten laten horen aan medeleerlingen en ouders/grootouders. Een vakkundige jury bestaande uit juffen en klasgenoten bepaalden wie de eerste, tweede en derde prijs won. Voor iedere voorlezer was een prijs ter beschikking gesteld door de oudervereniging in de vorm van een Boekenbon. Alle deelnemers hebben het super knap gedaan. Wat een diversiteit aan boeken en talent is er voorbijgekomen!


Knutselen


Het thema van de kinderboekenweek was Reis mee! Op onze school hebben de kinderen in dat kader allemaal zelf bedachte vervoermiddelen in elkaar genutseld, getekend, geverfd, gebreid en dergelijke. Op 11 oktober konden alle ouders ook een kijkje nemen bij deze vervoermiddelen. Dit hebben ze dan ook uitgebreid gedaan!

Contact: 

 

Openbare basisschool 't Spectrum

Hereweg 1d, 9321 CL, Peize

Postbus 5, 9320 AA, Peize

T 06 47123409 / 050 5033612

Copyright @ All Rights Reserved