Voorleesmiddag

In het kader van de nationale voorleesdagen organiseren we jaarlijks een in alle klassen een "voorleesthee". Woensdag 23-1 was het weer zover. Nou ja thee, de kinderen konden kiezen uit Fristi of Chocolademelk met een stukje zelfgebakken cake erbij. En dan lekker onderuit luisteren naar een mooi verhaal. In de ene klas werd voorgelezen door een ouder, in de andere door een opa of oma of zelfs door een oud-juf van de school.

De voorlezers mochten zelf kiezen welk boek ze gingen voorlezen en de verscheidenheid was dan ook groot. Van een prentenboek in groep 1/2 tot een sprookjesboek in groep 8. In groep 7/8 werden de kinderen zelfs in het Engels voorgelezen. 

Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Dit geldt voor alle leeftijden! Wil je tips over het voorlezen? Kijk dan hier.

Contact: 

 

Openbare basisschool 't Spectrum

Hereweg 1d, 9321 CL, Peize

Postbus 5, 9320 AA, Peize

T 050 5033612

Copyright @ All Rights Reserved