123 ZING


Door allerlei ontwikkelingen in het onderwijs is het momenteel niet meer vanzelfsprekend dat kinderen nog muziekles krijgen op school. Ook op 't Spectrum heeft groep 4 een tijd lang alleen muziekles gehad van een erkend docent. Daar wilden we verandering in brengen en daarom hebben we de 123 ZING Methode aangeschaft. Dit is een digitale muziekmethode voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs, waarmee elke leerkracht structureel én met plezier muziekles kan geven. De methode biedt aansprekende liedjes en lessen waarbij alle muzikale domeinen en genres aan bod komen. Van pop- en elektronische muziek tot wereldmuziek, jazz en klassiek.


123 ZING is onder andere:

♪ Laagdrempelig: Kant-en-klaar lesmateriaal in een toegankelijke digitale lesomgeving, snel inzetbaar met weinig voorbereidingstijd. Elke leerkracht kan zo structureel en met veel plezier muziekles geven.
♪​ Actief: Muziek leer je, maak je, ontdek en beleef je door het te doen. Met meespeelvideo’s voor ritme-instrumenten en boomwhackers, activerende videolessen, liedjes, energizers en verwerkingsopdrachten.
♪ Aansprekend en actueel: Eigentijds, beeldend en uitnodigend voor leerling én leerkracht. Het hele jaar door nieuwe liedjes en lessen.
♪​ Verbindend: Zorgt voor plezier en saamhorigheid in de klas. Met vele mogelijkheden voor samenwerking met een vakleerkracht en buitenschoolse partners.


Niet alle leerkrachten hebben wat met muziek en dat kan best lastig zijn, daarom maken we gebruik van Training on the Job. We worden hierin geholpen door Minka Zaal. Zij geeft voorbeeldlessen en kijkt met de leerkrachten mee en geeft tips.