Nieuwsarchief

Project Poëzie en Muziek groepen 7 en 8

(Mede mogelijk gemaakt door Ton le Coultre)


In maart 2019 is in de groepen 7 en 8 aandacht besteed aan het project Poëzie en Muziek. Dit was een vervolg op het project BOEM! Paukeslag. 

Een dichter, rapper en graffitikunstenaar kwamen langs om (na gedegen voorbereiding door de leerkrachten) met de leerlingen van groep 7 en 8 aan het werk te gaan om mooie gedichten en raps te maken! De kinderen waren erg enthousiast en werkten goed mee.

Op 29 maart 2019 is een uitvoering in de kerk van Peize geweest, van alles wat is gemaakt en geproduceerd, met omlijsting van het schoolorkest. Meer informatie? Klik hier.

Poëzie in de bieb


In de maand februari 2019 is het thema van de bibliotheek op school POËZIE.

Op de boekenkasten hebben we een aantal gedichten uitvergroot, om de kinderen uit te dagen ze te lezen en om zo kennis te maken met poëzie. We hebben ook een thematafel ingericht, waardoor het makkelijker is om boeken met dit onderwerp te lenen. Ook leuk om als ouders samen met je kind een boek uit te zoeken voor thuis. 

Toetsweken


De cito's zitten er weer op. Voor het ene kind een leuke afwisseling, voor het andere kind een waar drama. Hoe kun je deze weken zo goed mogelijk doorkomen met je kind? Hieronder nog wat tips:

Bezoek hunebedcentrum groep 5 en 6

 

In het kader van het aanbod cultuurmenu aan kinderen van de basisschool, zijn de kinderen

van de groepen 5 en 6 maandag 21 januari een bezoek gebracht aan het hunebedcentrum.

Ze hebben van alles geleerd over het leven in de oertijd. Het programma was als volgt:

- De leerlingen ontdekken het verhaal van de hunebedden en de hunebedbouwers. Ze bezoeken het grootste hunebed van Nederland en in het vernieuwde museum staan ze oog in oog met de hunebedbouwers, hun prachtige spullen en mogen ze een prehistorisch hunebed van binnen bekijken. Tijdens hun bezoek ontrafelen kinderen het mysterie rondom de hunebedden. In het Oertijdpark beleven de leerlingen de prehistorie met alle zintuigen. Via de ontdekpaden leren de leerlingen over de ijstijden en zien ze dat overal in Drenthe sporen van de ijstijden te vinden zijn. De leerlingen worden zelf even een jager-verzamelaar en ervaren het leven als prehistorische boer. Het programma start met een kennismaking over de ijstijden en prehistorie van Drenthe in een vernieuwd Hunebedcentrum. Er wordt gestart met een korte les en een film. Via beelden wordt duidelijk waarom het Drents Hondsruggebied Unesco Geopark de Hondsrug is geworden.

 

Ook een leuk uitje om een keer in de vakantie met kinderen naar toe te gaan. Meer informatie, klik hier. 

Nationale voorleesdagen


In het kader van de nationale voorleesdagen organiseren we jaarlijks een in alle klassen een "voorleesthee". Woensdag 23-1 was het weer zover. Nou ja thee, de kinderen konden kiezen uit Fristi of Chocolademelk met een stukje zelfgebakken cake erbij. En dan lekker onderuit luisteren naar een mooi verhaal. In de ene klas werd voorgelezen door een ouder, in de andere door een opa of oma of zelfs door een oud-juf van de school.

De voorlezers mochten zelf kiezen welk boek ze gingen voorlezen en de verscheidenheid was dan ook groot. Van een prentenboek in groep 1/2 tot een sprookjesboek in groep 8. In groep 7/8 werden de kinderen zelfs in het Engels voorgelezen. 

Afscheid juf Ina (directeur 't Spectrum)

 

Juf Ina Witteveen is gestopt als directeur van OBS 't Spectrum, voorheen de Centrumschool. Op 10 januari 2019 heeft zij een mooie laatste dag op school en met collega's, oud-collega's en oud-leerlingen gehad. Hier een deel  van haar dankwoord:

 

Lieve collega ́s, leerlingen, ouders/verzorgers van  ́t Spectrum. Afscheid nemen is niet altijd leuk en ik zag er ook best tegenop, maar wat is het een onvergetelijke dag geworden. Ik heb van begin tot het eind genoten. 's Morgens opgehaald in een prachtige oldtimer, door een erehaag van leerlingen de school ingelopen, een spetterende voorstelling van goochelaar Jan gezien, heel veel mensen op de afscheidsreceptie mogen begroeten en een heerlijk afscheidsdiner met het team en bestuur gehad. En dan al die lieve woorden, kaarten, bloemen en cadeaus. Het was hartverwarmend en onvergetelijk! Een mooier afscheid had ik me niet kunnen wensen! Ik dank jullie voor het vertrouwen, de samenwerking en waardering tijdens mijn jaren als juf en directeur. Mede hierdoor was superfijn om 40 jaar met heel veel enthousiasme, passie en plezier naar "mijn" school te gaan. Ook wil ik Joke en Corjan bedanken voor het tijdelijk waarnemen van het directeurschap en wens Claudia heel veel succes als nieuwe directeur van 't Spectrum. Voor de toekomst wens ik iedereen heel veel succes en vooral plezier op  ́t Spectrum! Ik zal jullie allemaal gaan missen.

 

Lieve groeten,

Ina

Voedselbankactie

Vanaf zaterdag 8 december deed onze school weer mee aan de voedselbank actie van RTV Drenthe. In de week van 10 december stonden er in het “centrum”, op het podium, kratten waar de goederen konden worden ingeleverd. Donderdagmorgen zijn 10 leerlingen meegeweest om al een aantal kratten aan te bieden bij de studio van RTV Drenthe. Ze werden daar geïnterviewd door een radiopresentator en ze waren live op de televisie. Vervolgens kregen de leerlingen nog een rondleiding door het hele gebouw. Dit was een mooie ervaring! Uieindelijk zijn er 10 volle kratten gedoneerd!

 

Iedereen heel erg bedankt voor de bijdrage!

Nieuwe directeur

Claudia van der Wal zal per 1 februari 2019 de nieuwe directeur van 't Spectrum worden. Na de kerstvakantie zal ze al 1 dagdeel per week aanwezig zijn.

Claudia heeft de afgelopen jaren gewerkt als leerkracht, intern begeleider en waarnemend directeur bij scholen in Zevenhuizen en Marum. 

Jantje Beton Actie

Er zijn maar liefst 629 lootjes verkocht en dit heeft een bedrag opgeleverd van € 1.887,00. Onze school krijgt € 943,50 euro. Dit geld komt ten goede aan het opknappen van het schoolplein.

We willen al onze leerlingen en iedereen die 1 of meerdere lootjes heeft gekocht hartelijk bedanken.

 

Schoolfruit

Dit schooljaar doet onze school ook weer mee met het Europese schoolfruit en groente.

Vanaf week 46 3 porties per week in de periode 12 november 2018 tot en met 19 april 2019

Juf Marian Bakker 25 jaar in dienst

Juf Marian is vandaag 27 september 25 jaar in dienst. Haar collega's verrassten haar vanochtend met slingers en de klas werd versierd. De kinderen die haar nu als juf hebben en de kinderen die haar als juf hebben  gehad maakten een mooie tekening. Van alle tekeningen is een boek gemaakt en dit werd haar door de collega's aangeboden. Marian was blij verrast. De kinderen in haar klas hadden ook allemaal  een roos voor haar. Vanmiddag hebben de collega's nog een verrassing voor haar in petto.


Groepen 1 t/m 3 rijden paard
Klik hier voor de foto's

Groep 2 op bezoek bij groep 3

Vandaag, 16 juli, is groep 2 bij groep 3 op bezoek geweest.


Wat leer je allemaal in groep 3?


Klik hier voor de foto's.

Groep 6 loomt

De foto's zijn hier te vinden

Nationale modderdag 29 juni 2018 (Kleuters)

'Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via televisie, games, tablets en smartphones.

En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Met ModderDag zetten we het spelen in de natuur op de agenda. Omdat het leerzaam en leuk is!' (IVN).


Vies worden mag op ModderDag!

Bekijk hier de foto's.

De groepen 5 en 6 maken Live Animatie

In deze workshop hebben de kinderen 21 juni naar aanleiding van het verhaal ‘Rood Rood Roodkapje’ van Edward van de Vendel een videovoorstelling gemaakt door middel van live animatie. Live animatie kan omschreven worden als moderne poppenkast. Er worden figuren en objecten bewogen voor de camera. Deze beelden worden ter plekke geprojecteerd. Je kijkt dus live mee naar hoe de film wordt gemaakt.


De foto's zijn hier te vinden.

Groep 8 voetbalt in Altena

Afgelopen woensdag (20 juni) was weer het jaarlijkse voetbaltoernooi te Altena georganiseerd. De teams bestaan zoals ieder jaar uit de leerlingen van groep 8 tegen de ouders/verzorgers van de kinderen en de leerkrachten. De klas had meer spelers dan de leerkrachten en ouders dus is de klas in tweeën gesplitst dus de ene helft van de klas speelde de eerste helft en de andere helft van de klas de tweede helft. Beide speelhelften bestonden uit 15 min. Met een korte pauze ertussen Het was een spannende wedstrijd en de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk moesten beide teams penalty’s nemen toen de eindstand gelijk was. Voor het team van groep 8 keepte Luna en voor de ouders en leerkrachten Evert (vriend van Juf Cindy) en uiteindelijk keepte juf Cindy zelf ook een aantal penalty’s. De uitslag zelf was na de eerste paar penalty’s nog steeds gelijk dus hebben we nog een extra ronde penalty’s gedaan. Uiteindelijk heeft groep 8 gewonnen maar de leerkrachten en ouders hebben ook goed hun best gedaan en goed gespeeld!


Namens Groep 8

Elisa & Maureen


Klik hier voor de foto's.

Schoolreizen

De schoolreizen zijn weer achter de rug. We hebben heel veel plezier gehad!!

De foto's zijn hier te vinden

Op Fietse Award uitgereikt

Joricke Jaspers van reclamebureau 1609bold heeft maandagmorgen, 11 juni, bij ons de Op Fietse Award uitgereikt. Wij zijn een van de negen scholen die meedingt naar de titel ‘Drentse Fietsschool van het Jaar’. Hiervoor hebben we het afgelopen jaar erg ons best gedaan. Zoals de gepimpte fietsen en verkeerslessen. Of het voldoende is voor de titel is nog even afwachten, aan het eind van deze week worden de drie finalisten bekend die 6 juli in Emmen van Kjeld Nuis te horen krijgen of ze Drentse Fietsschool van het Jaar zijn geworden.

Sportdag

Donderdag 7 juni was er weer de jaarlijkse sportdag.

 

Op een zonovergoten sportveld hebben de leerlingen van de groepen 1 t/m 8 een fantastische sportdag gehad. Ze hebben zich erg ingezet voor de atletiekonderdelen en het trefbaltoernooi. De American Footbal clinic was een groot succes.

 

De kleuters deden dit jaar weer voor het eerst mee aan de sportdag met heuse sportoefeningen

 

Kijk hier voor de foto's


Opbrengst Sponsorloop

De kinderen hebben het prachtige bedrag van € 5.527,72 bijeengelopen tijdens de Koningsspelen.

Een deel van het geld van onze school wordt geschonken aan het Wereld Natuur Fonds, en een deel gaat in het potje voor het groene-/ beweegplein.

IVN-Peize krijgt de opbrengst van De Eskampen geschonken. Namens  het IVN vertelde Yolanda dat er zeer waarschijnlijk insectenhotels van aangeschaft gaan worden.


Boekenruilbeurs

Woensdag 6 juni heeft de jaarlijkse boekenruilbeurs plaatsgevonden. De kinderen vinden het altijd een feest om zomaar door de school te mogen lopen, in alle klassen te komen en bovendien zomaar tien boeken te mogen ruilen. Net als vorige jaren waren er ook wat afgeschreven boeken van de bibliotheek beschikbaar. Voor veel kinderen is de boekenruilbeurs een stimulans om weer eens (meer) te gaan lezen. En daar doen we het voor!klik hier voor een inpressie

Muziekworkshop van Ernesto Arrendell voor de groepen 7 en 8

Maandag 4 juni kwam Ernesto Arrendell (nog getoerd met Ad Visser) bij ons op school om een workshop aan de groepen 7 en 8 te geven. De leerlingen vormden uiteindelijk een orkest en maakten zelf ritmische muziek.


KLik hier voor de foto's en de filmpjes

Groepen 3 en 4, rondje om de brink in Roden

Woensdag, 30 mei, zijn de groepen 3 en 4 naar Roden geweest. Rond de brink in Roden zijn vier leuke, leerzame locaties, waar we een bezoekje aan hebben gebracht.

Op alle locaties zijn vrijwilligers, die uitleg geven over de plek en hoe het er vroeger uitzag.

We zijn in het speelgoedmuseum, havezathe Mensinge, de Catharinakerk en het Scheepstra Kabinet geweest. Na 25 minuten werd er gewisseld van locatie.

Alle kinderen vonden het erg leuk en waren regelmatig zeer onder indruk van wat er werd verteld. In het speelgoed museum kun je achter op het pleintje lekker spelen met fietsen van vroeger of een rondje in de draaimolen maken. Het zijn locaties waar je vaak langs komt, maar niet zo vaak naar binnen gaat. Veel kinderen willen nog wel eens naar de mooie plekjes rond de brink in Roden. Een ideetje voor een uitstapje? Lekker dichtbij!

Al met al een geslaagde ochtend en dank aan alle ouders, die mee waren of om te rijden en te brengen en te halen.

Klik hier voor de foto's

Groepen 7 bakken scones

De afgelopen week hebben de leerlingen van groep 7 scones gebakken. Ze zijn allemaal erg (smakelijk) gelukt.

Dank aan de ouders die geholpen hebben.


Foto’s zijn hier te vinden.


Raps 'n Taps voor de groepen 7 en 8

Afgelopen woensdag, 23 mei, hadden onze groepen 7 en 8 de voorstelling Raps 'n Taps


RAPS ’N TAPS is een performance voor een rapper en een danseres en wordt ingeleid met een klapworkshop met beatbox.

Maple Swank is een super energiek duo, ontstaan vanuit de magische ontmoeting tussen rap en tapdance. Andy (rap) en Janice (tap¬dance) nemen het publiek mee op een onvergetelijke reis langs rap, zang, tapdans, beatbox en FUN! Ze willen het publiek laten zien hoe makkelijk muziek gemaakt kan worden met alleen gebruik van FANTASIE!

De voorstelling RAPS ’N TAPS is een samensmelting van muziek en dans.


Klik hier voor de foto's

Voorstelling Kanoet voor de groepen 3, 4 en 5

Afgelopen woensdag, 23 mei, hadden de leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5 een voorstelling over een Kanoet.


Kanoet is een coproductie van Stichting Pier21 met Garage TDI. In samenwerking met organisaties uit de wereld van de natuur en natuureducatie.

Een prachtige voorstelling die ervoor zorgt dat kinderen met andere ogen naar de natuur kijken. Acteur Theo Smedes, bekend van de jeugdtheatervoorstelling Tomke, speelt de rol van Mient. Een jongen wiens vader onderzoek doet naar wadvogels en die ervan droomt zelf te kunnen vliegen. Het decor bestaat onder andere uit een grote verzameling opgezette vogels die voorkomen in het Waddengebied en de hele wereld over vliegen. Zoals de kanoet, rotgans, drieteenstrandloper, rosse grutto en lepelaar. De kinderen leren over het wonderlijke gedrag van wadvogels, de connectie van ons waddengebied met Afrika en Siberië en de samenhang tussen verschillende ecosystemen. En over de kracht om op eigen vleugels je weg te vinden.


De ‘digitale rol’ van de vader wordt gespeeld door een echte professor, Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Openbare basisschool 't Spectrum mag zich vanaf 25 april 2018 gezonde school noemen

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald!! Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Het team is super trots op dit behaalde resultaat!

 

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

 

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

 

Vanaf volgende week is onze school te vinden in het Overzicht Gezonde Scholen.

 

Isocial, theatervoorstelling voor de groepen 7 en 8

iSocial vertelt het verhaal van drie jongeren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en sociale media. Jongeren worden dagelijks verleid om hun hele leven bloot te geven op het internet. Online op de computer én op hun telefoon houden ze via Instagram, Facebook en Twitter de hele wereld op de hoogte.


Een toneelstuk in de klas over de spannende kanten maar ook de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen. In de vertrouwde omgeving van het klaslokaal worden de leerlingen uitgedaagd na te denken over de thema’s van de voorstelling: cyberpesten, vriendschap, social media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.


Na de voorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats waarin aan de hand van stellingen en interactief theater de thema’s besproken worden en inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor worden de jongeren aan het denken gezet over de manier waarop ze met internet, sociale media en hun eigen grenzen willen omgaan.


Klik hier voor de foto's en de filmpjes

Koningspelen, DSTV sponsorloop

Sinds 2013 wordt door leerlingen van beide Peizer basisscholen op de dag van de Koningsspelen aan een door de DSTV loopgroep georganiseerde sponsorloop deelgenomen. Veel leerlingen waren ook vandaag weer in het oranje of rood-wit-blauw gekleed of geschminkt om zo nog flitsender hun rondjes te lopen. Terwijl de temperatuur al naar de 25 graden opliep werd er door de jongens en meiden als warming-up eerst nog even, op het Koningsspelen lied ‘Fit lala’, gedanst. Dit jaar was de eer aan Sophie en Yolanda van IVN-Peize om het startschot te lossen.

De opbrengst van de leerlingen van ’t Spectrum wordt verdeeld over de groene inrichting van het plein en het WNF. Ook dit jaar werd er weer in drie groepen gestart, de groepen 1/2 liepen 5 minuten, 3/4/5 renden 7,5 minuten en de oudste groepen liepen, i.v.m. de hoge temperaturen, 10 minuten lang hun rondjes. (met dank aan ditispeize.nl)Klik hier voor de foto's en filmpjes.

Groep 7, 7 van 6/7 en 8 dodehoekproject

De dode hoek bij vrachtwagens, LEVENS GEVAARLIJK!!


Vandaag, 19 april, kregen de leerlingen van Corinna, een ervaren internationaal vrachtwagenchauffeur, les over de dode hoek.


Het was een leuke, zeer leerzame les.


Bekijk hier de foto's

Groep 6 en 6 van 6/7 bakt cupcakes

Groep 6 en 6 van 6/7 hebben op woensdag 18 april en donderdag 19 april cupcakes versierd.


De kinderen zijn erg trots op hun resultaten.


Hierbij een indruk van deze leuke activiteit en de prachtige creaties.


Hulpouders bedankt!


Groep 7 en 7 van 6/7 bezoekt het Drents Archief in Assen

Afgelopen dinsdag, 17 februari, heeft groep 7 het Drents Archief bezocht. We werden in 2 groepen verdeeld. De ene groep ging eerst naar het Archief en speelde daar operatie Sigismund en de andere groep ging eerst naar het grootste poppenhuis van Nederland. Daarna werd er gewisseld.


Bij operatie Sigismund moesten de leerlingen in de kelders van het archief op zoek naar aanwijzingen en puzzelstukjes op de modernste technologie. Uiteindelijke kwamen ze tot de ontknoping van het raadsel.


In het poppenhuis woons de familie Van Lier. Het hoofd van het gezin was belasting ontvanger. Vanuit dit personage van 250 jaar geleden ontdekten de leerlingen hoe de wereld er toen uit zag. Zo was je regelmatig wassen levensgevaarlijk en elektriciteit bestond nog niet.


Bekijk hier de foto's

Bezoek Nienoord groep 5, 6 en 6 van groep 6/7

Geheel in stijl luidden ‘Anna van Ewsum en haar man Georg Wilhelm’ op woensdag 28 maart jl. de start van het erfgoededucatie-project 'Een Portret van Anna' van Museum Nienoord bij ons op school in.

Om de werkbrieven te overhandigen bezochten de graaf en gravin ’t Spectrum. Enkele eeuwen liggen tussen het leven van Anna en die van de leerlingen, maar Anna’s verhaal overbrugt moeiteloos die tijd. Op speelse wijze worden de verschillen tussen de generaties door de graaf en gravin besproken met de groep. Gastdocenten van het museum hebben bij ons een les verzorgd en deze week (17 april) hebben de kinderen zelf het landgoed bekeken en een rondleiding gehad.

Ze verdiepen zich in de geschiedenis en cultuur van de borg, de schelpengrot en de poort. Museum Nienoord biedt hiermee een originele doe-en-denk gelegenheid: geschiedenis wordt veel leuker wanneer je die niet alleen moet leren, maar ook kunt beleven.


Bekijk hier de foto's

Verkeersweek 2018, met o.a. gepimpte fietsen

De verkeersweek was een groot succes. Alle leerlingen van groep 7 zijn geslaagd voor hun verkeersexamens.

Afgelopen vrijdag, 13 april, was de grote fietsencontrole, dat was wel even spannend.

Afgelopen maandag mochten de leerlingen hun weekopdrachten laten zien, hun gepimpte fiets. De 3 winnaars hebben een setje lichtjes gekregen.


Klik hier voor de foto's

Leesvirus groepen 5 en 6

Vanaf februari zijn groep 5 en 6 besmet geraakt door het leesvirus. Tien boeken waren beschikbaar gesteld door de bibliotheek. Iedere week moest er een opdracht worden gemaakt betrekking hebbend op een van de boeken. Hiervoor konden punten worden gehaald. Het doel dat kinderen werden aan gezet tot lezen is gehaald. Leuke variatie aan boeken, vooral “meester kikker” en “ de blote billenbijter” waren favoriet.

Afgelopen vrijdag was de feestelijke afsluiting van het leesvirus. Deze vond plaats in Norg. De kinderen hebben een voorstelling gezien van goochelaar Jan, die wel raad wist met al die virussen. Al met al een geslaagd project.


Klik hier voor de foto's

KAMPIOEN !!!

Jongens. Schoolvoetbaltoernooi scholen Noordenveld

Het jongensteam bestaande uit leerlingen van groep 7 en 8 zijn door naar de volgende ronde de regiofinale op 16 mei Met een overduidelijke 6-0 wonnen ze de laatste wedstrijd van de Eskampen. Door deze overwinning mogen ze op 16 mei op het provinciaal toernooi de Noordenveldse eer verdedigen. Coach Bert van Zonneveld kon beschikken over deze mannen; Yanniek, Robbert, Stijn, Liam, Karst, Mels, Marcel, Petrick, Len, Lucca, Maarten, David en Tristan.

Tweede plek voor ons meisjes team

Dinsdagavond speelden de meiden van ’t Spectrum het schoolvoetbaltoernooi bij VV Nieuw-Roden. Met twee teams vol talent en gezelligheid gingen ze de sportieve strijd aan. Er werden goede zaken gedaan waardoor ’t Spectrum uiteindelijk in een zinderende finale tegen de Hekakker terecht kwam. Ondanks mooie reddingen van keepster Luna en een goal van Merle, wonnen de dames van de Hekakker met een nipte 2-1. Een verdiende tweede plek was er deze gezellige avond voor de dames van ’t Spectrum!

Groep 7 doet verkeersexamen

Groep 7 heeft 5 april de theorie van het verkeersexamen gemaakt.


Iedereen is voor de theorie geslaagd!!


Dinsdag gingen we met prachtig weer praktijkexaman doen in Roden. De leerlingen waar positief over de route en over hun eigen prestatie. De burgermeester en een aantal wedhouders kwam nog even kijken.


11 april hebben medewerkers van Veilig VerKeer Nederland en de Politie de diploma's op school afgeleverd. De leerlingen kregen nog een compliment. ze fietsen erg netjes.


Voor de praktijk is ook iedereen geslaagd!!


GEFELICITEERD ALLEMAAL!!


Klik hier voor de foto's

Buitenlesdag

Dinsdag 10 april was het buitenlesdag.

Groep 4 is ’s middags naar het bosplan geweest.

We hebben van alles gezocht en bekeken!


Klik hier voor de foto's

actie “Opleiden van geleidehonden”.

De leerlingenraad wil graag uw hulp inroepen voor de actie “Opleiden van geleidehonden”. Door het verzamelen van plastic doppen van frisdranken, melkpakken, vloeibaar wasmiddel en vele andere flesjes zijn voor het KNGF-geleidehonden geld waard. Het bedrag wordt gebruikt voor het opleiden van geleidehonden, dit kan zijn een blindengeleidehond, autismegeleidehond, assistentiehond of bijvoorbeeld een buddyhond

De door u ingezamelde doppen worden gerecycled tot plastic pallets. Het inzamelen van de plastic doppen is ook nog eens heel goed voor het milieu, door hoogwaardig hergebruik. Aangezien zowel het inzamelen, sorteren als het transport door vrijwilligers wordt uitgevoerd, komt de gehele opbrengst ten goede aan de opleiding van de geleidehonden.


In de hal komt vanaf woensdag een “doppenkliko” te staan. Hier mogen de doppen in gedeponeerd worden.


Helpt u ons mee????