Onze Kinderen

Lorem ipsum dolor sit amet

 

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

 

ANWB Streetwise: verkeersles in de praktijk

  • Home
  • Nieuws
  • ANWB Streetwise: verkeersles in de praktijkHoe herken je verkeersgeluiden? Waar moet je om denken bij het oversteken? En hoe is het om te fietsen met een zware rugzak op? Tijdens ANWB Streetwise oefenden de leerlingen van ’t Spectrum in de praktijk en leerden ze zo om beter om te gaan met verkeerssituaties.


Tijdens de verkeerslessen van gastdocenten van ANWB Streetwise werden - afhankelijk van de groep - verschillende onderdelen besproken. Zo leerden de groepen 1 en 2 in het speellokaal verkeersgeluiden herkennen en oefenden ze daar het veilig oversteken. Ook werd er aandacht besteed aan de autogordel in combinatie met het kinderzitje. De leerlingen van de groepen 3 en 4 ontdekten in de gymzaal meer over veilig oversteken, het belang van het dragen van een gordel en het gebruik van een kinderzitje in de auto. Dit alles werd geoefend met behulp van een spannende gele elektrische auto!


Zelf remmen in de auto

Het programma Hallo auto voor de groepen 5 en 6 ging over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Leerlingen mochten zelf plaatsnemen op de bijrijdersstoel van een ANWB-lesauto én mochten zelf remmen. Hartstikke gaaf en spannend natuurlijk! Daarnaast kwam het belang van het dragen van een gordel en een stoelverhoger aan bod.


Fietsen met een zware rugzak

De groepen 7 en 8 kregen te maken met een uitdagend parcours op het schoolplein waar ze moeilijke manoeuvres trainden. Tijdens deze les praktische fietsvaardigheid stond ook het fietsen met een zware rugzak centraal, zodat de kinderen straks beter voorbereid zijn als ze zelfstandig naar de middelbare school moeten fietsen. Want fietsen met zo’n zware tas op je rug is toch even wennen! Helemaal als je je hand moet uitsteken bij het afslaan.

Drents Verkeersveiligheidslabel

't Spectrum is een verkeersveilige school en in het bezit van het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL). Dit is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plek hebben gegeven in hun schoolbeleid. Meer weten over hoe we dat doen? Lees hier verder

Meer nieuws

Kerstviering

Kerstviering

Op vrijdag 17 december hebben de kinderen het jaar gezellig afgesloten met elkaar tijdens de kerstviering. 
Samen bloembollen poten

Samen bloembollen poten

We kunnen nu al niet wachten tot het voorjaar! Dan komen namelijk de bloembollen die we onder begeleiding van een moestuinoud...