Groep 1-2-3 Stoplicht
20180416_083637
20171004_085449
20190403_091417
20190410_091906

OUDERCOMMISSIES

Feestcommissie

 

De feestcommissie op onze school houdt zich met name bezig met feest voor kinderen.

De volgende zaken worden in ieder geval georganiseerd:

  • Sinterklaas

We zorgen voor een ludieke ontvangst van Sinterklaas op school rond 5 december (om en om met de Eskampen) en we organiseren onder andere een pietenochtend voor groep 1 en 2 waarbij een Pietendiploma behaald wordt.

  • Kerst

We zorgen voor een feestelijke aankleding en de laatste donderdag voor de kerstvakantie hebben de kinderen een kerstdiner in hun eigen klas. Voor de ouders wordt die avond tegen een kleine vergoeding eten geregeld.

  • Pasen

We zorgen voor een feestelijke aankleding, een bezoek van de paashaas, we gaan met de onderbouw eieren zoeken in het Bosplan en voor de midden- en bovenbouw wordt een vossenjacht georganiseerd.

  • Zomerfeest

Om het jaar organiseren we een zomerfeest voor alle kinderen en ouders in een bepaald thema, met doe-activiteiten, kraampjes waarin knutselwerken van de kinderen verkocht worden en bijvoorbeeld een rad van fortuin.

  • Laatste schooldag

Deze dag geven we een extra feestelijk tintje om het schooljaar op een leuke wijze af te sluiten.


Wil je je aanmelden voor de feestcommissie neem dan contact op met Marjon Joosten (dochter in groep 7) of Sandra Werkman (zonen in groep 6 en 4) of via feestspectrum@gmail.com.

Kookcommissie


De kookcommissie organiseert met behulp van andere ouders voor alle groepen kookactiviteiten. Afhankelijk van het moment in het jaar kan hierbij gedacht worden aan appelflappen, pepernoten, paashaantjes, koekjes, broodjes, pizza, soep of iets dergelijks.


Wil je je aanmelden voor de  kookcommissie neem dan contact op met Carmen Kamps (dochter in groep 5 en zoon in groep 7).

Leescommissie

 

De leescommissie op onze school houdt zich onder andere bezig met:

  • Kinderboekenweek met onder meer een feestelijke opening en een voorleeswedstrijd voor groep 3 t/m 8;
  • Nationale voorleesdagen met onder meer een voorleesthee ochtend en een boekenruilbeurs.
  • Inrichten van de maandacties voor de bibliotheek op school.


Wil je je aanmelden voor de leescommissie neem dan contact op met Petra Kruijer (dochters in groep 5 en 8).

Hoofdluiscommissie


De ouders in deze commissie controleren na iedere schoolvakantie alle kinderen op de aanwezigheid van neten (eitjes van luizen). Als deze worden aangetroffen worden de ouders van de betreffende groep middels een briefje/mail geïnformeerd en verzoeken we de ouders hun kinderen thuis extra goed te controleren.


Mocht je zelf bij je kind luizen constateren, schroom dan niet dit zo snel mogelijk te melden bij de luizenco├Ârdinator, door middel van controles kunnen we dan hopelijk een uitbraak voorkomen.


Wil je je aanmelden voor de luizencommissie neem dan contact op met Agnes Heikens (dochter in groep 7).

Verkeerscommissie

 

Onze school is in het bezit van het Drents Verkeersveiligheidslabel. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Om dit label te kunnen blijven behouden besteden we veel aandacht aan het verkeer in de lesstof.

 

Daarnaast organiseert de verkeerscommissie een verkeersweek waarin voor elke groep op het gebied van verkeer activiteiten georganiseerd worden. Tevens voeren we verlichtingscontroles uit en proberen we iedereen te blijven attenderen op de verkeerssituatie rond de school.


Wil je je aanmelden voor de verkeerscommissie neem dan contact op met Marcel Gelissen (dochter in groep 4 en zoon in groep 6).

Contact: 

 

Openbare basisschool 't Spectrum

Hereweg 1d, 9321 CL, Peize

Postbus 5, 9320 AA, Peize

T 06 47123409 / 050 5033612

Copyright @ All Rights Reserved