Onze Kinderen

Lorem ipsum dolor sit amet

 

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

 

Sociale veiligheid

Kinderen moeten zich veilig voelen op school. Daar ligt immers de basis voor een fijne schooltijd en een optimale ontwikkeling. Een kind kan namelijk alleen goed leren als het zichzelf kan zijn.


Op ’t Spectrum werken we op een aantal manieren aan de sociale veiligheid en de sociaal-emotionele ontwikkeling. We hebben een schoolveiligheidsplan met daarin onder meer een pestprotocol, schoolregels en een klachtenprotocol.


Kwink

Ook gebruiken we een online methode voor sociaal-emotionele ontwikkeling: Kwink. Deze methode gebruiken we in alle groepen en behandelt ook burgerschap en mediawijsheid. Naast Kwink geven we Rots- en Water-trainingen aan kinderen en groepen die daar behoefte aan hebben.


Zien!

We monitoren de sociale en fysieke veiligheid met het volgsysteem Zien! Dit is een onderdeel van ons schooladministratieprogramma ParnasSys. Naast de activiteiten voor de groepen 1 t/m 8, vullen de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 ieder jaar een vragenlijst in waarmee wij de sociale veiligheidsbeleving monitoren.

Lees ook

Talentgedreven onderwijs

Ieder kind is anders. Dus moeten we het ook de ruimte geven zich te ontwikkelen op zijn of haar manier. Daarom werken we op ’...

Ons onderwijs

Op ’t Spectrum kijken we naar het kind. Dat doen we met onder meer talentgedreven- en doelgericht onderwijs. Ook vinden we he...