Onze Kinderen

Lorem ipsum dolor sit amet

 

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

 

Talentgedreven onderwijs

Ieder kind is anders. Dus moeten we het ook de ruimte geven zich te ontwikkelen op zijn of haar manier. Daarom werken we op ’t Spectrum met talentgedreven onderwijs. We willen dat kinderen hun eigen talenten (leren) kennen, veerkracht en weerbaarheid ontwikkelen en zo een positief zelfbeeld krijgen.


Als je ergens goed in bent, ben je gemotiveerder en heb je meer plezier. Wij geloven dus dat talentgedreven onderwijs leerprestaties positief beïnvloedt. Als je aandacht mag besteden aan de dingen waar je energie van krijgt, hou je immers energie over om te kunnen focussen op de dingen die meer moeite kosten.


Talenten geven energie

Op ’t Spectrum gebruiken we de ‘Toolbox voor jonge kinderen’ van Luk Dewulf, waarmee we samen met kinderen hun talenten kunnen ontdekken. Kinderen hoeven niet ergens de beste in te zijn om het een talent te mogen noemen. Talenten geven energie, maken blij en zorgen ervoor dat de tijd voorbij vliegt. Het maakt dat kinderen beter kunnen omgaan met de uitdagingen die op hun pad komen. Het geeft hen een gezonde dosis zelfvertrouwen dankzij een positief zelfbeeld.

Lees ook

Ons onderwijs

Op ’t Spectrum kijken we naar het kind. Dat doen we met onder meer talentgedreven- en doelgericht onderwijs. Ook vinden we he...

Sociale veiligheid

Kinderen moeten zich veilig voelen op school. Daar ligt immers de basis voor een fijne schooltijd en een optimale ontwikkelin...