Onze Kinderen

Lorem ipsum dolor sit amet

 

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

 

Visie en missie

Waar staan en gaan we voor


Op ’t Spectrum mag ieder kind zichzelf zijn en krijgt het de kans zijn of haar talenten (verder) te ontwikkelen. Niet gek dus dat talentontwikkeling bij ons centraal staat. Maar we vinden natuurlijk veel meer belangrijk. Denk aan leren leren, zelfredzaamheid en samenwerken.


Onze visie en missie laten zien waar wij als openbare bassischool voor staan:


Onze missie

Op ’t Spectrum ontdekken en ontwikkelen we onze talenten vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid en door te leren van en met elkaar. Zo zijn we op weg naar zelfredzaamheid.


Onze visie

We willen de kinderen voorbereiden op de toekomst. Samenwerken en ontdekken van mogelijkheden en daarbij een analyserende, creërende en evaluerende houding aannemen is de basis. Eigenaarschap, leren leren, het vergroten van de intrinsieke motivatie en verantwoordelijkheid zijn van essentieel belang. Daarom lichten we deze begrippen graag toe:


1. Eigenaarschap

Kinderen worden eigenaar van hun leerproces als ze verantwoordelijkheid krijgen, zelf doelen kunnen bepalen en zich betrokken voelen. Daarom voeren we kindgesprekken en leren we kinderen hun taken plannen en reflecteren op eigen werk.


2. Leren leren

We helpen kinderen leren leren door te werken met taken, door zelfstandig te werken en op zoek te gaan naar informatie en door samenwerken. Ook leren we kinderen om te gaan met uitgestelde aandacht, om hulp vragen en te reflecteren op eigen werk.


3. Vergroten intrinsieke motivatie

Als je gemotiveerd bent om iets te doen leer je beter en met meer plezier. Op ’t Spectrum vergroten we de intrinsieke motivatie van kinderen door talentmiddagen te organiseren, buiten de vaste groepen te werken en de zogenoemde 21e-eeuwse vaardigheden (mediawijsheid, kritisch en creatief denken en ict-basisvaardigheden) in onze lessen te integreren.


4. Verantwoordelijkheid

We hebben allemaal een verantwoordelijkheid voor onze leefomgeving, voor hoe we met elkaar omgaan en voor hoe we voor onszelf zorgen. Daarom zijn we een Gezonde School en zetten we ons in voor duurzaamheid.

Lees ook

Bibliotheek op school

Lezen is één van de speerpunten van onze school. Om lezen zo aantrekkelijk mogelijk te maken hebben we op 't Spectrum een eig...

Visie en missie

Op ’t Spectrum mag ieder kind zichzelf zijn en krijgt het de kans zijn of haar talenten (verder) te ontwikkelen. Niet gek dus...